Tardor 2019: Replanificant…

Avui, 15 de setembre, fa 2 anys que va començar la campanya del referèndum. Un compte enrere històric que mai ningú oblidarà. Aquesta data tan senyalada va ser també la data escollida per engegar la campanya de finançament per fer realitat Op. Referèndum al 2019, tal com explicàvem en aquesta entrada del blog. Però això, jugadores i jugadors, haurà d’esperar una miqueta més 🙂

Un compte enrere endarrerit

Res hagués estat més satisfactori que poder engegar avui el microfinançament, una meta projectada al novembre del 2017 des de la distància i amb la fe d’arribar amb tota la força i la maduresa que necessita qualsevol iniciativa. Fins i tot va aparèixer al web un compte enrere calculant els dies que faltaven per la data assenyalada, que ràpida i molt encertadament va sortir d’escena per prudència, com aconsellaven algunes veus. Ara, la intenció és fer un exercici de realitat i humilitat. La qüestió no és treure el joc prematurament. La idea és bona, el projecte també. El ritme, doncs, ha de ser el correcte.

I com va la cosa?

La normativa passa per la versió 20.0, amb una opció de joc seguint una mecànica 100% cooperativa a on tots els jugadors lluiten per aconseguir un mateix objectiu, però havent d’organitzar els mateixos recursos (us sona aquest repte d’unitat? ). Al llarg del 2019 ha anat testejant-se el joc amb grups i associacions de rol que han pogut dir la seva (són, de llarg, més de 200 partides), fent evolucionar detalls i aspectes de disseny que aconsegueixen una experiència de joc prou satisfactòria. Encara manca superar un examen més tècnic, els resultats del qual sabrem aquest mateix any. El joc ha de funcionar bé. És això el que farà que surti a taula més enllà de la gràcia del primer cop. És això el que despertarà l’atenció de jugadors que ignorin els fets en que s’inspira.

El disseny ha aconseguit encabir 3 idiomes dins de tots i cadascun dels elements del joc. L’espai més crític eren les cartes, on els 3 idiomes havien de compartir un reduït espai juntament amb una descripció dels fets, el dibuix, el títol, les icones… També s’està acabant el tauler del joc, reunint edificis de diferents poblacions de Catalunya (no només les capitals) per fer d’aquest Sant Esteve de les Roures una zona urbana que representi be el que ha de representar.

Les il·lustracions estan avançant a ritme lent, però amb resultats per treure’s la barretina… Ja han posat cullerada 5 dels 8 dibuixants, que seguiran completant aquesta baralla sobiranista col·laborativa, de valor afegit. Cert és que la il·lustració avança de forma irregular, plena d’anades i vingudes pendents del temps que cadascú pot disposar. Una condició artística necessària que cal superar per aconseguir el que es pretén.

El compte enrere que ressuscita

Amb tot, ara, avui, no podem posar una data de sortida. Seguirem suant per donar-li tot el gas al projecte, però vigilant per que les presses no afectin al resultat final i, quan arribi el moment, quan tot estigui llest, reapareixerà el compte enrere apuntant a una data de sortida. Aquest cop sí, un que no haguem d’eliminar per precaució. Seny, paciència i determinació. Tot lo bo es fa esperar 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *