2a parada 2020: La Seu d’Urgell

Joc desplegat

Op. Referèndum es va allunyar del mar durant aquest cap de setmana passat i es va endinsar enmig de la muntanya però, ni per tastar la neu ni per veure óssos. Els ingredients que vam assaborir son el millor condiment que podem trobar al Pirineu: aire pur i bona gent. Estem parlant de la cita lúdica més important del Pirineu català: el 5è Festival del joc del Pirineu. Aquí, a la Seu, on es troben camins i s’ajunten aigües, és on va desplegar-se el joc. Així és com va anar…

Dissabte: la sala Sant Domènec

La sala Sant Domènec, l’espai principal destinat a rebre el major volum d’assistents, estava emplaçada dins una església. Això despertava molta incertesa en quant a les necessitats d’una bona taula de joc: llum, temperatura… Els dubtes, però, van esvair-se només entrar. La sala és perfecte i en poc temps les taules, que no eren poques, van omplir-se amb tota mena de partides. Una ludoteca, una tenda plena d’ofertes i els voluntaris de l’associació ayudar jugando acompanyaven l’espai des dels flancs. Era en un d’aquests racons on esperava la urna a ser descoberta…

Sala Sant Domènec

Diumenge: la sala Ermengol

Acabat el dissabte, vam decidir allargar l’estança fins diumenge després d’haver-nos reemplaçat en una sala encarada a jugadors més avançats: la sala Ermengol. Per cert, molt agraïts de veure com l’organització improvisa i s’adapta a les necessitats del moment. Bravo!

En aquest espai s’hi podien trobar jocs de taula de talla gran i mitjana, tant en dificultat com en duració. Vam poder veure l’inspirador Fuga de Colditz, el Pandèmic (molt de moda aquests dies) i tota mena de jocs de guerra, alguns d’ells de col·leccionisme!

El que més va agradar del joc

  • La temàtica.
  • Els rols que hi surten.

Les propostes que hi van haver

  • Redisseny de les ordres judicials per fer-les més intuïtives i afegir possibilitats.
  • Dibuix del tauler més genèric per representar millor a tot el país.

Moltes gràcies a les persones que vau acostar-vos, per l’interès i per la paciència en escoltar, jugar, testejar i proposar idees que millorin l’experiència de joc. Sempre sortim amb més del que portem, doncs els debats sobre temàtiques i mecàniques sovint s’allarguen més que la pròpia partida 😉 Encara esteu a temps! Seguim la ruta lúdica ensenyant el projecte i ens agradaria veure’t! Quina serà la propera parada?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *