El joc

“Op. Referendum” ens transporta fins a una ciutat qualsevol, d’una regió qualsevol i d’un païs qualsevol on la ciutadania arrossega una lluita històrica: el dret a l’autodeterminació.

El Bloc Sobiranista

Per poder aconseguir aquest dret la població s’ha organitzat en l’anomenat Bloc Sobiranista, un conglomerat de partits polítics, entitats socials i col·lectius diversos disposats a culminar i fer efectives les seves reivindicacions de la millor manera que saben: fent un referèndum amb garanties. La consulta sobirana que els permeti decidir el seu futur.

Tindreu 14 rondes per moure fitxa i empoderar la ciutat per realitzar actes de campanya. Guanyeu cartes de Sobiranisme entre les que arribaran… Urnes, Paperetes i Sobres 😉 Però amagueu-ho bé! L’Estat està pentinant la ciutat i amenaçant negocis a en cada torn. Encarnareu a Polítics, Entitats, Bombers, Pagesos, Empresaris o Estudiants per desplegar una operació clandestina sense precedents i superar la pluja de registres i detencions us espera. Col·laboreu en equip fins arribar al dia 1 d’octubre. Aconseguireu que s’obrin tots els punts de votació amb les seves urnes gairebé de forma màgica?

L’Estat

Davant d’aquesta ona ciutadana s’alça un mur rígid i inflexible: l’Estat. Per a ell, el dret a l’autodeterminació no és més que un insult mal pronunciat. Un desafiament a les lleis de l’ordre establert que s’ha de reprimir per tots els mitjans. Per impedir l’èxit del referèndum boicotejarà la campanya, desprestigiarà la votació i mirarà d’acabar amb qualsevol espurna de dissidència. Però haurà d’actuar amb mesura si no vol despertar l’atenció internacional, hi ha una imatge democràtica que s’ha de cuidar…

Vídeos, cartells, manifestacions… Tota la ciutat s’està rebel·lant! Els peons repassen els carrers de la ciutat seguint una mecànica o un jugador sota el rol de l’Estat. Troba el material de votació, requísa’l i fes saber a tota la ciutat què passa quan es desobeeix a l’Estat. Registra als jugadors, detén fitxes… No tens prou ordres judicials? Sempre pots “afinar-les” una miqueta… Acorrala el Bloc Sobiranista i juga les cartes Deep State, faran les delícies del teu govern. Estàs preparat per “restablir la normalitat”?